HTML

gondolataim elsősorban játékfejlesztésről

Elsősorban játékfejlesztés magyarul: az enginem fejlesztése során felmerülő problémák, ötletek, tévutak stb dokumentálása, amely számomra és talán mások számára is hasznos lehet később Másodsorban gondolatok szavakban...

Kapcsolat:
aalberik 'at' gmail 'dot' com

Haletető

Galéria

Címkék

Összes

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Demo 7 - berzerker mentőakció 2

2010.04.05. 22:27 :: syam

Ez a demó az előző kiadás kiegészítése (annak hibáival együtt természetesen) egy látszólag egyszerű változtatással - nevezetesen vannak ajtók. A változtatás mögött azonban egy jelentős újítás rejtőzik: az ajtók mozgását egy lua script irányítja és vezérli ajtónként.

 

A feladatunk ismét ugyanaz: eljuttatni mind a hét berzerkert a kiindulási "terembe". A nehezítés a végrehajtásban az, hogy az ajtók csak "veszély" esetén nyílnak ki és annak elmúlta után 3 mpercig maradnak nyílva utána automatikusan bezáródnak.

Hasznos tanács: ne rakjunk semmit az ajtó alá:]

Link:

www.inspekcio.hu/indigo_illusions/demos/sakura_demo_2010_04_05.zip

A script:

A script egy szabványos lua script, (egyelőre) "szabadon" módosítható és nem használ lua könyvtárakat. A script futtatásakor a "main" függvény kerül meghívásra másodpercenként hatvanszor. Első paraméter az adott szereplő, második a triggerelés állapota (1, ha éppen triggerelés történt 0, ha nem). Az "add_position" függvény az első paraméterként megadott szereplő poziciójához adja hozzá a következő három paraméterrel megadott vektort. Elírás esetén azonban az alkalmazás lefagy(hat) miután a konzolra kiírta a hibát - ezért célszerű parancssorból indítani, mivel nincs logolás.

 

Szólj hozzá!

Címkék: lua

A bejegyzés trackback címe:

https://sakura7.blog.hu/api/trackback/id/tr281897463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása